nl fr

Cécémel, de enige echte sinds 1949

Al sinds 1949 is Cécémel de favoriete chocoladedrank van de Belgen. En dat begrijpen we maar al te goed! Want we selecteren zorgvuldig de beste cacaobonen en hebben een specifiek productieproces. Daardoor wordt de unieke, enige echte Cécémel bereid. En daardoor geniet jij van de allerlekkerste, heerlijk romige chocoladedrank.

Benieuwd naar onze geschiedenis?

Heerlijk verantwoord

Cécémel is UTZ-gecertificeerd. ‘UTZ Certified’ is een keurmerk voor eerlijke handel en heeft als doel duurzame landbouw de norm te maken. ‘UTZ Certified’ heeft oog voor mens en milieu. Dit betekent dat de boeren minder bestrijdingsmiddelen gebruiken en goede werkomstandigheden voor hun arbeiders garanderen. Verantwoord genieten dus!

Lees meer over UTZ

Cécémel, een pak van je hart!

Ook wij dragen graag ons steentje bij voor het welzijn van onze prachtige planeet. En we blijven steeds werken aan beter. Beloofd!

Papieren rietjes

De rietjes van onze brikjes zijn gemaakt van papier. Je recycleert ze het best door het rietje in het brikje te duwen. Het plastiekje laat je simpelweg aan het brikje hangen, hiervoor zijn we nog op zoek naar een kwalitatief & hygiënisch duurzaam alternatief.

Met de switch naar papieren rietjes bespaart Friesland Campina België in totaal elk jaar 14.000 kg plastic. Als je al die rietjes naast elkaar zou leggen, raak je wel 5750 km ver: van onze productielocatie Aalter tot in New York!

Recycleerbare Tetra-verpakking

Cécémel is goedgekeurd door FSC. Dit betekent dat de Tetra-verpakkingen van onze chocolademelk oorspronkelijk uit verantwoord beheerde bossen komen. Daarnaast valt Cécémel ook onder het FSC Recycled Label. De Tetra-verpakkingen zijn gemaakt van minimaal 85% gerecycleerd materiaal, meer bepaald afvalmateriaal dat ontstaat na gebruik.

Lees meer over FSC

Over Friesland Campina Belgium

Cécémel behoort tot de groep FrieslandCampina, een van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld. Dag na dag spannen onze lokale boeren zich in voor een duurzame en diervriendelijke melkveehouderij die een zo laag mogelijke impact heeft op het milieu. Hun passie voor kwaliteit en duurzaamheid wordt al sinds 1871 doorgegeven van generatie op generatie. Onze leden-melkveehouders zijn gezamenlijk eigenaar én toezichthouder van de onderneming. Als FrieslandCampina goed presteert, genieten zij daar ook van!